Bezlepková rybízová bublanina s mandlovou drobenkou

by - 23:11


V tomto článku bych se s Vámi chtěla podělit o svůj oblíbený recept na bezlepkovou bublaninu s mandlovou drobenkou. Když tento koláč taťka poprvé upekl, celé rodině velmi chutnal. Od té doby jsme ho pekli už několikrát a vždy je vynikající!







Co budeme potřebovat?

Na drobenku:

80 g rýžové mouky značky DOVES FARM (na fotce – vlevo; k dostání například v Kauflandu)

80 g jemně mletých mandlí

60 g oleje

50 g cukru

lžička skořice


Na těsto:

1 a ¾ hrnku samokypřící mouky značky DOVES FARM (na fotce – vpravo; k dostání například v Kauflandu)

1 hrnek cukru

1 prášek do pečiva

1 hrnek oleje

1 hrnek mléka

4 vejce



Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme do mísy a šleháme přibližně 10 minut. Pak těsto nalijeme na plech vysypaný bezlepkovou moukou. Těsto posypeme ovocem (my máme nejradši rybízovou nebo borůvkovou) a posypeme drobenku. Troubu předehřejeme na 220 °C. Po vložení koláče stáhneme na 160 °C a pečeme asi 35 minut.



Doufám, že Vám bude chutnat tak, jako nám! Hodně zdaru při pečení a dobrou chuť! :-)

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za Váš komentář :-)