Bezlepková rybízová bublanina s mandlovou drobenkou
V tomto článku bych se s Vámi chtěla podělit o svůj oblíbený recept na bezlepkovou bublaninu s mandlovou drobenkou. Když tento koláč taťka poprvé upekl, celé rodině velmi chutnal. Od té doby jsme ho pekli už několikrát a vždy je vynikající!
Co budeme potřebovat?
Na drobenku:
80 g rýžové mouky značky DOVES FARM (na fotce – vlevo; k dostání například v Kauflandu)
80 g jemně mletých mandlí
60 g oleje
50 g cukru
lžička skořice
Na těsto:
1 a ¾ hrnku samokypřící mouky značky DOVES FARM (na fotce – vpravo; k dostání například v Kauflandu)
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
4 vejce
Všechny ingredience na těsto smícháme do mísy a šleháme přibližně 10 minut. Pak těsto nalijeme na plech vysypaný bezlepkovou moukou. Těsto posypeme ovocem (my máme nejradši rybízovou nebo borůvkovou) a posypeme drobenku. Troubu předehřejeme na 220 °C. Po vložení koláče stáhneme na 160 °C a pečeme asi 35 minut.
0 komentářů
Děkuji za Váš komentář :-)